Kunderna tycker till

CLAËS

Jag kan starkt rekommendera Ortus friskvård och massage. Efter mångåriga problem med rygg och ben, där det blivit många besök hos olika sjukgymnaster, kiropraktorer och naprapater känner jag att Johan är den första som lyssnat och tagit till sig informationen kring mina problem/skador och tillsammans med mig skapat ett fungerande handlingsprogram. Det första mötet med längre behandlingstid är väldigt professionellt. Under den tiden hinner man som klient berätta mer kring sin sport, som i mitt fall cykling och arbeta utifrån det. Ett plus är engagemanget från Johan som köper cykel för att förstå sporten mer och dess skadeverkningar. Det är att visa intresse det!!

Mycket trevlig behandling, iallafall verbalt. Johan är väldigt allmänbildad och kan föra samtal om det mesta. Det är inte alltid som att ligga på en solig strand på Mallis när det ska till att knådas på en öm muskel. Belöningen kommer mer efteråt, i form av att jag kan röra mig som vanligt igen. Min cykling har förbättrats markant. Känningarna jag haft i höfter och rygg när jag cyklar racer har i stort sätt försvunnit. Jättebra support med snabb återkoppling.
Jag har inga synpunkter angående lokalen, förutom att den ligger väldigt bra till och lätt att hitta.
-Claës Ström, Cyklist-

 

PATRIZIA

Johan ger ett mycket seriöst och kunnigt intryck. Speciellt uppskattar jag att han själv är fysiskt aktiv inom löpning, klättring med mera så att han lätt kan sätta sig in i mina problem och vikten av att det blev löst. Jag uppskattade även att första träffen var så pass lång – jag kände mjg verkligen omhändertagen och ”genomgådd” – inget lämnades åt slumpen. Känslan av att Johans jobbade med helheten var stor. Var är ursprunget – detta ska behandlas – inte bara symptomen.

Till Johan går du om du vill ha hjälp med ett problem – inte om du vill ha en lugn, skön och varsam massage. Johan berättar hela tiden vad han gör och varför kopplat till vad han tror eller vet att problemet är. Jag uppskattar att han har rymliga tidbokningar – aldrig att ett besök känns stressat och jag går alltid därifrån med en bättre funktion där jag känner att i huvudsak problemet är bearbetat.

Johan erbjuder en totalservice; i och med att jag känner att det är ok att mellan, före och efter behandlingarna kan rådfråga och diskutera symptom och problem.

Toaletten….. eller är det ett förråd? 😉

-Patrizia Strandman, Ultralöpare-

KRISTIN

Jag sökte hjälp hos Johan när jag stod inför min avslutande löp-del i Halv Klassikern. Jag skulle springa halva Lidingö och hade under våren inte kunnat löpträna alls som jag tänkt p.g.a. smärta i höften. När det var som allra värst tog jag mig inte ur sängen med benet. Johan hjälpte mig dels genom behandling men också med övningar jag kunde genomföra hemma, både för att stärka upp den muskulatur som behövde stärkas upp men också mjuka upp och stretcha det som behövdes. Jag upplevde ett proffsigt men framförallt kompetent bemötande med en helhetssyn på min vardag och träning. Behandlingen för höften resulterade i att jag kunde springa på Lidingö smärtfri och det var en stor vinst. Efter det har jag uppsökt Johan för andra problem t.ex. med en fot och även där fått önskat resultat. Med Johans kompetens och den helhetssyn han har på vardag och träning, med små medel och justeringar kommer man långt kan jag definitivt rekommendera Johan för både behandlingar prehab och rehab. Jag har Johan att tacka för att jag kunde avsluta min Halv Klassiker.

-Kristin Lander-

NIKLAS

Första träffen gav snabbt en positiv känsla, dels bemötandet och den halvtimmas långa frågestunden med fysiska små prov. Seriöst och engagerat bemötande helt enkelt. Frågorna gjorde också att jag kände mig delaktig i själva behandlingen.
Jag går regelbundet hos en riktigt duktig massör i förebyggande syfte sedan flera år, men första besöket hos Johan gjorde mig smärtsamt medveten om att det är skillnad på djupmassage och massage med triggerpunktsbehandling. För mig är den balansen perfekt. Jag uppskattar otroligt mycket att få behandling av Johan  och att han är kompetent, egen bakgrund som aktiv och är löpare, han berättar under hela behandling om varför och vad han gör och slutligen hans ständigt nyfikna frågor gällande löpning, livsstil och kost. I och med detta får man själv formulerade svaren som i tanken oftast är självklara, men att beskriva dem i ord kan vara knivigare. Jag känner alltid att min kropp är i fokus och att han har en ödmjuk inställning till det faktum att människors anatomi och fysik är individuell.

Jag uppskattar verkligen att han alltid skickar med några tips på övningar att göra i förebyggande liksom stärkande syfte. Och jag använder mig alltid av dem.

Jag är verkligen supernöjd med behandlingarna hos Johan och önskade bara att Sala låg närmare, men samtidigt är jag beredd att åka till Sala för just din behandling!
-Niklas Holmström, Ultralöpare-